Onderwerpen
ID #1037

Paginastatistieken en privacy

  • Paginabeheerders hebben nooit toegang tot de persoonlijke gegevens van een persoon in de paginastatistieken.
  • Met paginastatistieken krijgen paginabeheerders een aantal verzamelde statistieken, waaronder: het aantal personen dat hun pagina leuk vindt, hoeveel mensen een bericht hebben gezien en hoeveel mensen op het bericht hebben geklikt.
  • Deze statistieken worden gemaakt door het vastleggen en verzamelen van activiteiten van mensen die betrekking hebben op de pagina. Voorbeelden van activiteiten die worden vastgelegd, zijn het bekijken van een bericht op een pagina, het klikken op een bericht en het leuk vinden van of reageren op het bericht.
  • Het beleid voor gegevensretentie van Facebook schrijft voor dat de verzamelde informatie van paginastatistieken wordt bijgehouden door Facebook, niet door paginabeheerders. Uiteraard wordt ook in het Beleid inzake gegevensgebruik bepaald hoe de logboeken worden gebruikt.
  • We hebben een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat deze verzamelde statistieken niet naar individuen te herleiden zijn. Zo worden bijvoorbeeld alleen demografische statistieken gegeven wanneer minimaal 30 gebruikers deel zijn van de demografische groep. Paginastatistieken zijn ook alleen beschikbaar voor pagina's met meer dan 30 vind-ik-leuks.
  • Facebook gebruikt geen gegevens voor paginastatistieken van personen die geen Facebook-account hebben of die zich hebben afgemeld. Als je niet wilt dat je geanonimiseerde gegevens worden opgenomen in de paginastatistieken, meld je dan af bij je account wanneer je de betreffende pagina bezoekt.

    statistieken 

Labels: -

verwante artikelen: