ID #1140

Waarom zien gebruikers niet alle berichten van een fanpagina in hun nieuwsoverzicht?

Er is een essentieel onderscheid tussen Facebook en andere online netwerken, zoals Twitter. Bij Twitter bepaal je wie je volgt en zie je daarna alle berichten van die persoon in je tijdslijn. Facebook werkt zo niet. Bij Facebook is de zogenaamde ‘edgerank’ van belang, een formule die bepaalt hoe vaak jouw bericht wordt getoond op de timeline van anderen. Heb je 1.000 fans, dan kan het best zijn dat slechts 200 van hen je laatste update te zien krijgen.

Bovenaan het nieuwsoverzicht op Facebook heeft de gebruiker de keuze om te sorteren. De gebruiker kan kiezen om topverslagen of meest recente verslagen te tonen.

Voor beide opties bepaald Facebook nog steeds zelf welke items getoond worden in het nieuwsoverzicht volgens het EdgeRank principe. Voor een uitgebreide info over de gedetailleerde werking van EdgeRank kan je hier terecht.

Indien je wilt verzekeren dat je fans al je berichten kunnen zien kan je deze berichten (betalend) promoten. Meer info over het promoten van items vind je hier.