ID #1215

Google Analytics - Een nieuw account toevoegen

U moet rechten hebben voor Bewerken om nieuwe accounts te maken.

Uw eerste Google Analytics-account maken

Uw eerste account maken

1. Ga naar http://www.google.com/analytics.
  2. Klik op Toegang tot Google Analytics en volg de instructies.

Als u al een AdWords-gebruiker bent, kunt u een nieuw account maken in AdWords. Klik op Hulpprogramma's en analyse > Google Analytics en volg de aanwijzingen.

Aanvullende Google Analytics-accounts maken

U moet rechten hebben voor Gebruikers beheren of Bewerken om extra accounts te maken.

Zodra u uw eerste account heeft, kunt u indien nodig extra accounts maken.

1. Klik op Beheerder boven aan elke Google Analytics-pagina.
  2. Klik in de kolom Account op het menu en vervolgens op Nieuw account maken.
  3. Selecteer of u een website of een app wilt bijhouden.
    • Website
      • Selecteer een trackingmethode: Universal Analytics of Classic Analytics.
      • Geef de naam en URL van de website op.
        U kunt alleen UTF-8-tekens gebruiken als u de URL invoert. U kunt de volgende UTF-8-tekens niet gebruiken: & = . $ %20 ? ^ #
        Voer geen tekens in na de domeinnaam, zoals een backslash.
        Als u een URL opgeeft in een onjuiste notatie, voorkomt Google Analytics dat u doorgaat totdat u de fout heeft opgelost.
        Als de URL voor uw website tekens bevat die niet UTF-8 zijn (zoals tekens uit het Cyrillische alfabet), kunt u dit artikel raadplegen.
      App:
      • Geef de naam van de app op.
  4. Kies een branchecategorie die de inhoud van uw website of app omschrijft.
  5. Selecteer de tijdzone die u wilt gebruiken als daggrens voor uw rapporten, ongeacht de plek waar de gegevens vandaan komen. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten, Pacific time kiest, wordt het begin en eind van elke dag berekend op basis van de Pacific time, of uw website nu bezocht wordt in New York, Londen of Moskou.
  6. Geef de naam op die u wilt gebruiken voor het account.
  7. Selecteer de Instellingen voor gegevens delen die u wilt gebruiken.
  8. Klik op Tracking-ID ophalen.

Meer informatie over:

Bron: https://support.google.com/analytics/answer/1009694?hl=nl