ID #1456

Wat is het belang van SSL-beveiliging op mijn website en webshop?

Een degelijke beveiliging van je website en webshop is cruciaal, zowel voor jezelf als je klanten. Met een SSL-certificaat laat je aan je bezoekers zien dat hun gegevens veilig zijn bij jou. Let wel, er zijn verschillende types.

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat al het dataverkeer tussen een webbrowser en een server wordt versleuteld zodat de veiligheid en de privacy van de bezoeker verzekerd is. Simpel gezegd: niemand kan meelezen omdat de verstuurde gegevens enkel zichtbaar zijn in jouw browser. Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten beschikbaar waarvan de keuze afhankelijk is van de aard van de website en de doelstellingen.

Het EV-certificaat
Voor webshops en websites die gevoelige informatie ontvangen (zoals persoonsgegevens en wachtwoorden), is het EV-certificaat de beste optie. De identiteit van de aanvrager wordt uitvoerig gecontroleerd en de adresbalk in de browser van de gebruiker kleurt groen. Zo weten bezoekers dat de eigenaar bekend is en dat hun gegevens versleuteld worden.

Overige SSL-certificaten
Het domeincertificaat controleert of de aanvraag gebeurt door de eigenaar van het domein. De identiteit van de website-eigenaar wordt niet gecontroleerd. Dit type is vooral geschikt voor intranet-toepassingen waarbij encryptie essentieel is, maar identificatie minder van belang is.
Bij het organisatiecertificaat wordt ook de identiteit van de aanvrager gecontroleerd. Je moet bij je aanvraag dus bewijzen wie je bent, via uittreksels uit het Staatsblad of de Kamer van Koophandel. Geschikt voor de beveiliging van publieke websites.
Het wildcard SSL-certificaat is geschikt voor de beveiliging van meerdere (sub)domeinen. Op vlak van beveiliging staat een Wildcard SSL-certificaat op hetzelfde niveau als een organisatiecertificaat.

Nog vragen over welk type SSL-certificaat bij jouw website of webshop past? Neem contact op met onze klantendienst via info@cityfashion.be.