Onderwerpen
ID #1400

Hoeveel tijd en werk vergt zo’n webshop?

Het opstarten van een webshop moet u eigenlijk zien als het openen van een nieuwe zaak. In tegenstelling tot het openen van een nieuwe fysieke winkel, kan u met uw online shop echter een veel groter doelpubliek bereiken… en, indien u dat wenst, zelfs buiten onze landsgrenzen verkopen realiseren! U geeft uw zorgvuldig samengestelde aanbod op die manier een extra, groot podium.

Het valt niet te betwisten dat een webshop wel de nodige tijd en aandacht zal vragen. Hoeveel tijd en energie u precies aan uw webshop zal moeten besteden, valt op voorhand niet exact in te schatten. Het hangt bijvoorbeeld af van de grootte van uw winkel / webshop, het aantal producten u wenst te verkopen en hoe vaak uw online winkelaanbod wisselt. Het toevoegen van nieuwe producten / collecties aan het begin van een seizoen, neemt natuurlijk wat tijd in beslag; maar het vervolgens bijhouden / onderhouden van uw aanbod, valt qua inspanning goed mee. 
Moet u hiervoor iemand in dienst nemen? Het vullen en onderhouden van een webshop is niet moeilijk en kan in principe door iedereen gedaan worden. U kan het bijvoorbeeld makkelijk zelf opstarten en eventueel naderhand aan een medewerker uitbesteden. Het voordeel is dat u dan zelf al goed weet wat er moet gebeuren en dat u zal gemerkt hebben wat het hebben van een webshop u oplevert.

Maar eigenlijk moet u zich afvragen: ‘Heb ik nog wel een andere keus?’ In dit online tijdperk zijn de repercussies van het ontbreken van een webshop zo hoog (en nog steeds groeiende), dat u in feite niet meer anders kan dan gebruik maken van het internet om uw rendement (online en offline) te verhogen.

Labels: FAQ - Opstart

verwante artikelen: