Onderwerpen
ID #1171

Welk formaat moeten de foto's op de website/webshop hebben?

Looks

Collectiefoto's die als look gebruikt worden moeten een minimale afmeting hebben van 600px breed. De oriëntatie van de foto dient in portrait formaat te zijn met een afmetingsratio tussen 4/3 en 16/9.

Collectiefoto's / Interieurfoto's

Afbeeldingen moeten minstens een afmeting hebben van 1000px op 1000px, groter mag uiteraard ook. Indien de foto's doorgestuurd worden met behulp van Cityfashion Transfer, dan mag de afbeelding in RGB of CMYK kleuren aangeleverd worden als JPG, PNG of TIFF. In alle andere gevallen moeten de afbeeldingen doorgestuurd worden als JPG met kleurprofiel RGB en DPI 72 of 96. Vooraleer de afbeeldingen in gebruik genomen worden door het systeem worden ze automatisch geoptimaliseerd naar de benodigde grootte. De omvang van de originele afbeeldingen zorgt op die manier dus nooit voor langere laadtijden.

 

 

Productfoto's Webshop:

Afbeeldingen graag minstens 1000px x 1000px, dan zit de "zoom" goed. Groter mag ook en dan is uiteraard de zoom nog beter. De afbeeldingen moeten afgeleverd worden als JPG met kleurprofiel RGB en DPI 72 of 96. Belangrijk is om de foto's te voorzien van een volledig witte achtergrond. Vooraleer de afbeeldingen in gebruik genomen worden door het systeem worden ze automatisch geoptimaliseerd naar de benodigde grootte. De omvang van de originele afbeeldingen zorgt op die manier dus nooit voor langere laadtijden.

 

Categorieën voor deze vraag

Labels: -

verwante artikelen: