Onderwerpen
ID #1153

Waarom ben ik niet vindbaar in Google?

Redenen waarom een website of een bepaalde pagina niet in Google te vinden is

 1. Er wordt nog niet (genoeg) gelinkt naar uw website
  Zoekmachines zullen uw website pas indexeren en opnemen als andere sites naar u linken. Veel (kwalitatieve) links zorgen tegelijk voor een hogere waardering. Het is dus belangrijk om links te verkrijgen. Zodra er gelinkt wordt naar uw website zullen zoekmachines deze vanzelf gaan indexeren. Het is bij de grote zoekmachines niet nodig om uw website aan te melden.
 2. Uw internetsite is pas kort online
  Als uw site online staat en u links op andere sites hebt verworven, betekent dit niet dat die direct kan worden gevonden in Google. Afhankelijk van een aantal factoren kan dit enkele dagen tot enkele weken duren. Bij de meeste zoekmachines is dit bijvoorbeeld afhankelijk van de autoriteit van de sites die naar u linken; hebt u alleen links op pagina's die niet vaak worden geupdate, dan zal het langer duren voor uw site wordt 'ontdekt' door Google.
 3. De website is geheel opgebouwd in Flash of JavaScript
  Het web kent naast de HTML-opmaak vele technieken om de mooiste presentaties in elkaar te zetten. Helaas zijn zoekmachines niet in staat dit soort technieken uit te lezen. Omdat de inhoud van een Flash-animatie niet kan worden achterhaald, kunnen zoekmachines ook niet 'begrijpen' waar dit soort sites over gaan. Gebruik van JavaScript voor navigatiedoeleinden zorgt er vaak voor dat niet de gehele website kan worden doorzocht.
 4. U gebruikt niet de juiste sleutelwoorden
  Om op bepaalde termen gevonden te worden, moet u er voor zorgen dat deze ook worden gebruikt in uw webteksten, anders zullen zoekmachines uw site als niet relevant voor deze keywords beschouwen. Zorg voor goede, thematische content en afwisselend taalgebruik.
 5. De website is getroffen door het Google Sandbox-filter
  Dit filter, bedoeld om het spammers lastig te maken, kan er voor zorgen dat nieuwe sites enige tijd niet of nauwelijks in zoekresultaten verschijnen.
 6. U lijdt onder een blokkade
  Zoekmachines delen soms penalties uit aan websites die zich in hun ogen 'onethisch' gedragen, bijvoorbeeld door het plaatsen van onzichtbare links of teksten met als doel een hogere positie in zoekmachines te bereiken.
Bekijk ook zeker onze pagina "Hoe werkt een zoekmachine zoals Google?".

 

Labels: -

verwante artikelen: