ID #1132

Welk effect heeft een nieuwe website op resultaten in de zoekmachines?

Als een nieuwe website een oude website vervangt, is het belangrijk om weten dat er niet opnieuw begonnen wordt met SEO (Search Engine Optimisation). De 'score' die toegekend wordt door zoekmachines, wordt niet gereset: maw er wordt niet van nul terug herbegonnen.

De zoekmachine gaat op de nieuwe website uitkomen via een URL van de oude website (bijv. http://www.uwdomein.be/contact.html) en gaat detecteren dat er zaken veranderd zijn. De zoekmachine gaat niet de volledige nieuwe website ineens doorlopen maar gaat de nieuwe pagina achter de oude URL analyseren en een aantal nieuwe links naar andere pagina's op de nieuwe website volgen.

Dit proces wordt een aantal keer herhaald in de dagen/weken/maanden volgend op de lancering van de nieuwe website en na een bepaalde tijd is de oude site volledig uit de zoekmachines verdwenen en zitten de nieuwe pagina's in de zoekmachine (de pagina's zijn dan 'geïndexeerd').

Met de CityFashion-websites die we aanbieden, werken we er naar om uw resultaten in zoekmachines te verbeteren ten opzichte van uw vorige oude website.

Lees ook zeker: Hoe werkt een zoekmachine zoals Google?