ID #1259

CityFashion Mail via Google Mail for Business configureren met Android

Als je de e-mailapplicatie van een Android-apparaat wilt configureren voor toegang tot Gmail, volg je onderstaande stappen:

1. Schakel IMAP in je Gmail-instellingen in.
  2. Druk op je telefoon op < Startpagina > en open vervolgens de E-mailtoepassing.
  3. Selecteer op de pagina 'Je accounts' de optie Volgende om de installatie te starten.
  4. Geef je volledige Gmail-adres en wachtwoord op en selecteer Volgende.
  5. Op het volgende scherm kun je voor de account een bijnaam opgeven en aangeven dat je die naam in je uitgaande berichten wilt weergeven. Tik op Gereed.

Klaar! Je kunt je instellingen controleren vanuit de postvak IN-weergave door te tikken op < Menu > >Accountinstellingen.

Instellingen inkomende e-mail
IMAP-server: imap.gmail.com
Poort: 993
Beveiligingstype: SSL (altijd)

Instellingen uitgaande e-mail
SMTP-server: smtp.gmail.com
Poort: 465
Beveiligingstype: SSL (altijd)

Nu je account is ingesteld, kun je bekijken hoe acties in je client worden gesynchroniseerd met Gmail.

Bron: Google Support