ID #1258

CityFashion Mail via Google Mail for Business configureren met Apple Mail

Als je een prompt ziet om een account toe te voegen als je Apple Mail opent, ga je naar stap 5:

1. Open de app Mail op je computer.
  2. Selecteer het menu Mail bovenin, en selecteer dan Voorkeuren.
  3. Open de sectie Accounts.
  4. Klik op de knop + onder in de hoek.
  5. Kies Google.
  6. Typ je naam.
  7. Typ je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld gebruikersnaam@gmail,com, of gebruikersnaam@jouw_domein.com voor Google Apps-gebruikers).
  8. Typ je wachtwoord. Als je authenticatie in twee stappen gebruikt voor je account, moet je een app-wachtwoord invoeren.
  9. Klik op Instellen.
  10. Zorg dat 'Mail' is geselecteerd en klik op Gereed.
CityFashion Mail via Google Mail for Business-gebruikers moeten de standaardinstructies volgen tenzij anders aangegeven, waarbij 'jouw_domein.nl' moet worden vervangen door de feitelijke domeinnaam.

Door veel clients worden de geschikte IMAP-instellingen voor je account automatisch geconfigureerd, maar bevestig dat de instellingen voor de verbinding die door de client worden geconfigureerd dezelfde zijn als degenen die hieronder worden vermeld.

Als je een client gebruikt die hieronder niet wordt vermeld, kun je de volgende informatie gebruiken om IMAP te configureren. Als je problemen hebt, neem je contact op met de afdeling klantenservice van je e-mailclient voor verdere instructies.

• Server voor inkomende berichten (IMAP); hiervoor is SSL vereist
    • imap.gmail.com
    • Poort: 993
    • SSL vereist? Ja
  • Server voor uitgaande berichten (SMTP); hiervoor is TLS vereist
    • smtp.gmail.com
    • Poort: 465 of 587
    • SSL vereist? Ja
    • Authenticatie vereist? Ja
    • Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail
  • Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
  • Accountnaam of gebruikersnaam: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com). Google Apps-gebruikers moeten gebruikersnaam@jouw_domein.nl invoeren
  • E-mailadres: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com) Google Apps-gebruikers, voer gebruikersnaam@jouw_domein.nl in
  • Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail

Als je client geen SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres.

Als je bovendien problemen ondervindt bij het verzenden van e-mail, maar hebt bevestigd dat codering actief is voor SMTP in je e-mailclient, moet je proberen je SMTP-server op een andere poort te configureren: 465 of 587.

Bron: Google Support