ID #1257

CityFashion Mail via Google Mail for Business configureren met Outlook of Windows Mail

CityFashion Mail via Google Mail for Business-gebruikers moeten de standaardinstructies volgen tenzij anders aangegeven, waarbij 'jouw_domein.be' moet worden vervangen door de feitelijke domeinnaam.

Optie 1: Google Apps Sync for Microsoft Outlook

Indien u beschikt over Microsoft Outlook® 2003, 2007, 2010 of 2013, installeert u best Google Apps Sync for Microsoft Outlook waarmee u Outlook kunt gebruiken voor het beheren van uw Google Apps for Business-account. U kan de verschillende stappen volgen op de website van Google om deze installatie af te ronden: https://support.google.com/a/users/answer/153871?hl=nl&ref_topic=28355 .

Optie 2 : IMAP

Is uw pc niet geschikt voor Google Apps Sync for Microsoft Outlook, dan kan u de Google Account installeren als IMAP-account. Door veel clients worden de geschikte IMAP-instellingen voor je account automatisch geconfigureerd, maar bevestig dat de instellingen voor de verbinding die door de client worden geconfigureerd dezelfde zijn als degenen die hieronder worden vermeld.

Als je een client gebruikt die hieronder niet wordt vermeld, kun je de volgende informatie gebruiken om IMAP te configureren. Als je problemen hebt, neem je contact op met de afdeling klantenservice van je e-mailclient voor verdere instructies.

• Server voor inkomende berichten (IMAP); hiervoor is SSL vereist
    • imap.gmail.com
    • Poort: 993
    • SSL vereist? Ja
  • Server voor uitgaande berichten (SMTP); hiervoor is TLS vereist
    • smtp.gmail.com
    • Poort: 465 of 587
    • SSL vereist? Ja
    • Authenticatie vereist? Ja
    • Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail
  • Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
  • Accountnaam of gebruikersnaam: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com). Google Apps-gebruikers moeten gebruikersnaam@jouw_domein.be invoeren
  • E-mailadres: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com) Google Apps-gebruikers, voer gebruikersnaam@jouw_domein.be in
  • Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail

Als je client geen SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres.

Als je bovendien problemen ondervindt bij het verzenden van e-mail, maar hebt bevestigd dat codering actief is voor SMTP in je e-mailclient, moet je proberen je SMTP-server op een andere poort te configureren: 465 of 587.

Tip: in Outlook bij 'Instellingen voor Internet e-mail' '[Gmail]' aangeven als het pad van de hoofdmap (Accountinstellingen > Wijzigen > Meer Instellingen > Tabblad 'Geavanceerd' > bij 'Pad van de Hoofdmap'). Deze optie wordt helaas niet correct ondersteund door Microsoft in Windows Mail.

Opmerking: je kan best de map 'Alle mails' of 'All mails' verbergen, mits er door een probleem in de synchronisatie tussen Windows Live mail en Google dubbele mails aangemaakt kunnen worden.

Bron: Google Support