ID #1141

CityFashion Mail via Gmail ophalen

'Mail ophalen' instellen

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.Gmail - Instellingen
  3. Open het tabblad Accounts.
  4. Klik in het gedeelte Mail van andere accounts (met POP3 controleren) op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.Pop3-mailaccount toevoegen
  5. Geef het volledige e-mailadres op van het account dat je wilt gebruiken en klik vervolgens op Volgende stap.Email adres ingeven
  6. Vul mail.cityfashion.be in als POP-Server en selecteer poort 110.
  7. Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten

Als je een kopie wilt behouden van elk bericht dat je van andere e-mailaccounts ophaalt naar Gmail, vink je het selectievakje Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten aan. Op deze manier kun je e-mail zowel in je andere accounts als in Gmail openen. Houd er rekening mee dat met sommige e-mailservices je berichten nog steeds kunnen worden verwijderd, wanneer je ze ophaalt met Gmail. Als deze optie wordt ingeschakeld, instrueert Gmail het andere domein de berichten niet te verwijderen, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij het andere domein. Als je kopieën van berichten die naar Gmail worden opgehaald, liever verwijdert, schakel je deze optie niet in. De berichten van de andere account worden tijdens het downloaden verwijderd, zodat je deze alleen in Gmail kunt lezen.

8. Klik op Account toevoegen >>
  9. Als je account is toegevoegd, kun je het instellen als een aangepast adres voor het veld 'Van'. Hiermee kun je berichten opstellen in Gmail, terwijl het voor anderen lijkt alsof je de berichten vanuit je andere e-mailaccount hebt verzonden. Klik op Ja om een aangepast adres voor het veld 'Van:' in te stellen.
  10. Stel mail.cityfashion.be in als SMTP-Server, selecteer poort 465 en "Beveiligde verbinding via SSL"
  11. Je zal nu een bevestigingsmail aankrijgen van Google (op het adres dat je hebt toegevoegd). Gebruik de code van de mail om de uitgaande account te activeren.