ID #1139

CityFashion Mail via Google Mail for Business configureren met uw iOS-apparaat

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van CityFashion Mail via Google Apps for Business. Andere gebruikers kunnen naar Gmail, Agenda en Contactpersonen synchroniseren gaan voor synchronisatie-instructies voor hun iOS-apparaat. Meer informatie.

Volg onderstaande stappen om Google Sync te configureren op uw iPhone, iPad of iPod Touch.

Vereisten en gegevensback-ups

1. Google Sync wordt alleen ondersteund door Apple iOS-versie 3.0 en hoger. Als u een eerdere versie heeft, moet u iOS bijwerken voordat u Google Sync configureert.
  2. Controleer of de cookie-instellingen van Safari zijn ingesteld op 'Van bezocht' of 'Altijd'. Als de instelling 'Nooit' is, wordt u waarschijnlijk gevraagd een CAPTCHA in te vullen.
  3. Synchroniseer met iTunes om er zeker van te zijn dat er een back-up van de contactpersonen en agenda's van uw iOS-apparaat op uw computer staat. Meer informatie.

Aan de slag

1. Open de applicatie Instellingen op het startscherm van uw apparaat.
2. Open Mail, Contacten, Agenda.
3. Druk op Account toevoegen.
4. Selecteer Microsoft Exchange. Bij iOS 4.0+ zijn meerdere Exchange-accounts toegestaan. Als u echter een apparaat gebruikt dat geen tweede account toestaat, kunt u ook IMAP gebruiken om Gmail te synchroniseren, CalDAV om Google Agenda te synchroniseren en CardDAV om contactpersonen te synchroniseren.

settings for mail, calendar, contacts on iphone add mail, calendar, and contacts account on iphone add Exchange account

Voer accountgegevens in

5. Voer in het veld E-mail het volledige e-mailadres van uw Google-account in. Als u een @googlemail.com-adres gebruikt, krijgt u mogelijk de waarschuwing 'Kan certificaat niet verifiëren' te zien wanneer u verder gaat naar de volgende stap.

Indien u gebruik maakt van iOS6:

6. Voer het wachtwoord van uw Google-account in als het wachtwoord.
7. Druk boven in het scherm op Volgende.
8. Voer in het veld Server m.google.com in.
9. Laat het veld Domein leeg.
10. Voer het e-mailadres van de gebruiker in als Gebruikersnaam.
11. Druk weer boven in het scherm op Volgende. Ga door naar stap 12.

Indien u gebruik maakt van iOS7+:
6. Laat het veld Domein leeg.
7. Voer het volledige e-mailadres van uw Google-account in als Gebruikersnaam.
8. Voer het wachtwoord van uw Google-account in als Wachtwoord.
9. Tik boven in het scherm op Volgende.
9a. Kies Annuleren als het dialoogvenster Kan certificaat niet verifiëren verschijnt.
10. Als het nieuwe veld Server verschijnt, voert u m.google.com in.

• Stel de taal in op Engels (VS) om toegang te krijgen tot m.google.com.

11. Druk weer boven in het scherm op Volgende.

add exchange server enter Exchange server for Gmail

E-mail, Agenda en Contactpersonen inschakelen

12. Selecteer de services van Google (E-mail, Agenda en Contactpersonen) die u wilt synchroniseren. Als u op uw apparaat verzoeken voor vergaderingen wilt ontvangen en erop wilt reageren, moeten zowelE-mail als Google Agenda zijn ingeschakeld en Nieuwe afspraken moet zijn ingeschakeld in uw Google Agenda-instellingen.

Als u 'Nieuwe uitnodigingen' wilt inschakelen, meldt u zich aan bij Google Agenda met de webbrowser op uw telefoon of computer. Ga naar Agenda-instellingen > Agenda's >. Klik op de Meldingen voor de agenda die u wilt synchroniseren. Vink onder E-mail het selectievakje 'Nieuwe afspraken' aan (en eventuele andere afspraakinstellingen die u wilt inschakelen, zoals gewijzigde afspraken, geannuleerde afspraken, reacties op afspraken) en klik op Opslaan.

13. Er zijn drie opties om uw contactpersonen gesynchroniseerd te houden. U kunt de contactpersonen op uw apparaat houden en alleen uw groep Mijn contactpersonen synchroniseren, u kunt alleen Google Contactpersonen synchroniseren en de contactpersonen op uw apparaat wissen of u kunt uw contactpersonen samenvoegen via iTunes en alleen de contactpersonen synchroniseren die met uw telefoon streamen.

13a. Als u uw bestaande contactpersonen op uw apparaat wilt houden, selecteert u de optie Op mijn iPhone houden (of iPad of iPod touch) wanneer u dit wordt gevraagd. Zo kunt u ook via iTunes met uw computer blijven synchroniseren. Als u ervoor kiest bestaande contactpersonen te houden, synchroniseert u de inhoud van de groep Mijn contactpersonen.

13b. Als u al uw contactpersonen in Google heeft en u wilt deze synchroniseren met uw apparaat, en u wilt de contactpersonen op uw telefoon niet houden, tikt u op Bestaande contactpersonen verwijderen. Als er geen contactpersonen op uw apparaat staan, wordt de inhoud van de groep Alle contactpersonengesynchroniseerd.

13c. Als u al uw contactpersonen op uw apparaat heeft en u deze naar Google wilt importeren, kunt u uw Google Contactpersonen synchroniseren met iTunes. Alle contactpersonen en agenda's die u met iTunes synchroniseert, worden in de groepen Contactpersonen en Agenda onder 'Op mijn iPhone' geplaatst op uw telefoon. iOS staat momenteel niet toe dat u contactpersonen of agenda-afspraken van de groepen Op mijn iPhone naar de Google Sync-groepen verplaatst.

Sync mail, calendar, and contacts

U heeft Google Sync geconfigureerd! Het synchroniseren start automatisch als u pushberichten heeft ingeschakeld op uw apparaat. U kunt ook de apps E-mail, Agenda of Contactpersonen openen en een paar seconden wachten om een synchronisatie te starten.