Onderwerpen
ID #1004

Waarom komt een nieuwsbrief in de spambox terecht?

Bij het verzenden van nieuwsbrieven zal u vroeg of laat te maken krijgen met spamfilter-problemen. Uit ondervinding blijkt dat 10 tot 20% van jouw e-mails verloren gaat in de virtuele wereld van computers (d.i. Cyberspace). U hoeft zelfs geen spammer te zijn om bestempeld te worden als een spammer: ook e-mails waarvan de zender toestemming had tot versturen, komen regelmatig - onterecht - in de spambox terecht. Helaas is hier geen snelle remedie voor. Men kan enkel leren begrijpen wat de oorzaak is en hoe dit in zijn werk gaat.

WELKE OORZAKEN?

Volgende verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat een e-mail niet in de inbox-folder terecht komt:

-        Spamfilters van e-mailproviders (Gmail, Hotmail, Yahoo). Deze filters bewaken en controleren het e-mailverkeer dat naar jouw e-mailadres verstuurd wordt. Welke e-mail als ‘spam’ wordt beschouwd hangt af van je provider: deze zal bepalen welke informatie die als gevaarlijk of ongewenst aanziet. Zo zal een bepaalde e-mail in de inbox ontvangen worden bij Hotmail & Yahoo en bij ‘Gmail’ in de spam terecht komen. Net zozeer kan een andere e-mail bij Gmail & Hotmail goed terecht komen, maar bij Yahoo niet. De spamfilters van deze providers veranderen continue.

-        Instellingen op de computer van de ontvanger, zoals een persoonlijke mailfilter. Een persoonlijk mailfilter is een systeem dat ENKEL de computer van de ontvanger beschermt. Deze filter heeft specifieke instellingen die betrekking hebben op het e-mailverkeer van en naar deze computer. Hierdoor kan een e-mail gestuurd naar een e-mailadres bij eenzelfde provider (bv Hotmail), aankomen in de inbox van de ene persoon, maar bij de andere persoon in de spamfolder terecht komen. Dit ongeacht ze beiden een e-mailadres bij eenzelfde Provider (bv Hotmail) hebben.

-        Beveiligingsinstellingen van het netwerk waarmee de computer verbonden is. Bijvoorbeeld: op bedrijven waar veel gevoelige informatie is, zal het dataverkeer streng bewaakt worden en maken e-mails veel minder kans om door te komen.

-        Tot slot krijgen alle ontvangers de mogelijkheid om zich uit te schrijven. Wanneer een groot aantal mensen zich uitschrijft bij een bepaalde nieuwsbrief zal de kans groter worden dat die e-mails/nieuwsbrieven gemarkeerd worden als SPAM.

Bovenstaande factoren zijn de meest voorkomende oorzaken waarom een nieuwsbrief in de spambox kan terecht komen. Wij zien geen stijgende lijn in het niet openen van mailings die door CityFashion worden uitgestuurd. Hierdoor kunnen we besluiten dat er geen eenzijdige evolutie is. 

Lees het volledige document over SPAM. 

bijgevoegde bestanden: Spam_final.pdf

Labels: -

verwante artikelen: