Onderwerpen
ID #1194

Waarom hebben we de gegevens voor het beheer van uw domeinnaam nodig

1. Samenwerking ElasticEmail

U hebt ongetwijfeld zelf ook al gemerkt dat ongewenste email een probleem is. Door deze problemen beschermen vele bedrijven hun klanten voor ongewenste email door het gebruik van spam-filters. Spam-filters houden soms - naast effectief ongewenste email - ook gewone 'gewenste' emails tegen. Als CityFashion proberen we onze klanten hier ook steeds mee te helpen, zodat de mailings die we samen met u versturen niet foutief als spam aanzien worden.

CityFashion heeft recentelijk een systeem uitgewerkt samen met het bedrijf ElasticEmail uit Canada. Het systeem bestaat erin dat elke klant van CityFashion bij ElasticEmail een account heeft en dat de mails naar uw eigen email adressen via de servers van ElasticEmail verstuurd worden. ElasticEmail beschikt over een groot aantal servers en IP-adressen, hierdoor wordt niet steeds dezelfde server gebruikt om emails te versturen en gaan spam-filters minder snel een email op basis van zijn afkomst alleen al als 'ongewenst' bestempelen.

2. We gaan zelfs nog een stap verder!

Elke klant begint met een reputatie score van 80%. Die individuele reputatie score wordt berekend op basis van volgende verschillende factoren:

  • het aantal expliciete klachten die binnen komen van geadresseerden
  • bounces : emailadressen uit uw lijst die niet (meer) bestaan
  • de inhoud van de mail: sommige woorden leiden tot een verhoogde kans om als spam gezien te worden
  • het aantal mail-servers die de mail niet meer toelaten op basis van de afkomst
  • het aantal mails dat verstuurd wordt: het aantal mails draagt bij tot de hoogte van de reputatie score (hoe minder mails, hoe minder kans op klachten uiteraard)

Alle klanten worden vervolgens ingedeeld op basis van reputatie score in groepen (60-65%; 65-70%; 75-80%; enz.) en de klanten met ongeveer dezelfde reputatie score worden via dezelfde groep servers verstuurd.

Zo genieten klanten met een goede reputatie score mee van elkaars goede score en het aantal mails met een goede reputatie, alsook worden zij niet gestoord door klanten met een slechte score.

Klanten met een slechte score (door slecht onderhouden adressenlijsten, ...) zakken echter weg en het wordt moeilijker om terug een goede reputatie op te bouwen om terug bij de goed scorende klanten te komen.

Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, hebben we wel een 'toestemming' nodig om een mail in uw naam buiten te sturen. Deze controle op toestemming gebeurt tussen mail-servers onderling onder andere op basis van de domeinnaam. CityFashion moet hiervoor enkele zogenaamde DNS-records toevoegen of aanpassen aan uw domeinnaam (meer specifiek TXT-records: DKIM en SPF). Eens dit is ingesteld gaat een ontvangende mail-server zoals Hotmail, Gmail of Telenet zien dat het opgezette systeem toestemming heeft van u (via uw domeinnaam) om deze email te sturen.

3. Wat hebben we van u nodig?

Daarom vragen we u ons de gegevens voor het beheer van uw domeinnaam te bezorgen indien u deze zelf bezit, of ons de contactgegevens te bezorgen van de persoon die uw domeinnaam voor u beheert. Het is ook steeds een mogelijkheid om uw domeinnaam naar CityFashion te verhuizen, maar dit is echter niet verplicht. Indien u dit wenst, kan u steeds met ons contact opnemen.

Labels: -

verwante artikelen: